top of page

tors 02 juni

|

Götaplatsen

Dagsresa till Vargaslätten och Hallands museum

Vad sägs om att stifta bekantskap med Sigfrid Ericson och lära mer om Sven X:et Erixson med flera på samma dag

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Dagsresa till Vargaslätten och Hallands museum
Dagsresa till Vargaslätten och Hallands museum

Tid och plats

02 juni 2022 08:00 – 19:00

Götaplatsen, Götaplatsen, Göteborg, Sverige

Gäster

Om aktiviteten

Vi startar från Götaplatsen och reser till Vargaslätten, där vargarna en gång låg och solade på en kulle i Simlångsdalen. Där skapade arkitekten Sigfrid Ericson (1879-1958) och hans fru Ruth en magisk plats och trädgårdsanläggning där arkitektur, hantverk, konst, natur och skönhet möts. Huvudbyggnaden i trädgården, Storstugan, ritades av Sigfrid Ericson samtidigt som han projekterade den stora jubileumsutställningen i Göteborg, som invigdes den 8 maj 1923. Under Sigfrid Ericsons 50 år som arkitekt ritade han möbler, villor, bostadshus och kvarter, trädgårdar, gravar och kyrkor längs hela Västkusten. Sigfrid Ericson har också ritat Konstmuseet i Göteborg, Masthuggskyrkan och Johannebergskyrkan. Han var även rektor på Göteborgs HDK.

Vi börjar vårt besök med kaffe och fralla och ett föredrag om Vargaslätten. Därefter blir det ca 1,5 tim guidning i Gerbianska Trädgården samt besök i Storstugan. Vi gör även ett besök i Sigfrid Ericson Museum.

Lunch äter vi på Tallhöjdens Värdshus i Simlångsdalen.

Därefter fortsätter vi resan till Hallands Konstmuseum (som är nominerat till ”Årets museum 2022”) och får en guidad visning av ”Konst, kamratskap och doft av hav – Söndrum 1944-1956”. Under krigsåren var gränsen mot Europa stängd och konstnärerna Sven X:et Erixson och Stellan Mörner med flera konstnärer, sökte sig till Halland och dess natur. Åren 1944-1956 existerade det som kom att kallas Söndrumskolonin, ett omfattande nätverk av kulturpersonligheter som fann inspiration och gemenskap på en unik plats i en specifik tid.

På väg tillbaka mot Göteborg gör vi ett fikastopp. Därefter får vi en guidad visning av utställningen ”Helene Wedel – Tidsrymd” på Kungsbacka konsthall i kulturhuset Fyren.

Biljetter

  • Dagresa till Halland

    Vi återkommer med en dagsprogram då det närmar sig. Hör av er om ni har några matpreferenser eller annat som är bra för oss att förbereda.

    1 400,00 kr
    Slutsåld

Detta evenemang är slutsålt

Dela detta evenemang

bottom of page