top of page

tors 02 juni

|

Götaplatsen

Dagsresa till Vargaslätten och Hallands museum

Vad sägs om att stifta bekantskap med Sigfrid Ericson och lära mer om Sven X:et Erixson med flera på samma dag

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Dagsresa till Vargaslätten och Hallands museum

Tid och plats

02 juni 2022 08:00 – 19:00

Götaplatsen, Götaplatsen, Göteborg, Sverige

Gäster

Om aktiviteten

Vi startar från Götaplatsen och reser till Vargaslätten, där vargarna en gång låg och solade på en kulle i Simlångsdalen. Där skapade arkitekten Sigfrid Ericson (1879-1958) och hans fru Ruth en magisk plats och trädgårdsanläggning där arkitektur, hantverk, konst, natur och skönhet möts. Huvudbyggnaden i trädgården, Storstugan, ritades av Sigfrid Ericson samtidigt som han projekterade den stora jubileumsutställningen i Göteborg, som invigdes den 8 maj 1923. Under Sigfrid Ericsons 50 år som arkitekt ritade han möbler, villor, bostadshus och kvarter, trädgårdar, gravar och kyrkor längs hela Västkusten. Sigfrid Ericson har också ritat Konstmuseet i Göteborg, Masthuggskyrkan och Johannebergskyrkan. Han var även rektor på Göteborgs HDK.

Vi börjar vårt besök med kaffe och fralla och ett föredrag om Vargaslätten. Därefter blir det ca 1,5 tim guidning i Gerbianska Trädgården samt besök i Storstugan. Vi gör även ett besök i Sigfrid Ericson Museum.

Lunch äter vi på Tallhöjdens Värdshus i Simlångsdalen.

Därefter fortsätter vi resan till Hallands Konstmuseum (som är nominerat till ”Årets museum 2022”) och får en guidad visning av ”Konst, kamratskap och doft av hav – Söndrum 1944-1956”. Under krigsåren var gränsen mot Europa stängd och konstnärerna Sven X:et Erixson och Stellan Mörner med flera konstnärer, sökte sig till Halland och dess natur. Åren 1944-1956 existerade det som kom att kallas Söndrumskolonin, ett omfattande nätverk av kulturpersonligheter som fann inspiration och gemenskap på en unik plats i en specifik tid.

På väg tillbaka mot Göteborg gör vi ett fikastopp. Därefter får vi en guidad visning av utställningen ”Helene Wedel – Tidsrymd” på Kungsbacka konsthall i kulturhuset Fyren.

Biljetter

Pris

Antal

Totalt

  • Dagresa till Halland

    1 400,00 kr

    Vi återkommer med en dagsprogram då det närmar sig. Hör av er om ni har några matpreferenser eller annat som är bra för oss att förbereda.

    1 400,00 kr

    Slutsåld

Detta evenemang är slutsålt
bottom of page