top of page

tors 25 apr.

|

Götaplatsen

Konstresa med buss: Skövde, Skara, Lidköping och Vara

Följ med till Konstmuseet i Skövde, Skara Konsthotell, Lidköpings konsthall och Vara. OBS! sista dag för anmälan är den 15 april.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Konstresa med buss: Skövde, Skara, Lidköping och Vara
Konstresa med buss: Skövde, Skara, Lidköping och Vara

Tid och plats

25 apr. 2024 08:00 – 19:00

Götaplatsen, Götaplatsen, Göteborg, Sverige

Gäster

Om aktiviteten

Avresa från Götaplatsen till Konstmuseet i Skövde, Skövde Kulturhus, som är Sveriges första kulturhus. Vi får en kopp kaffe och en smörgås när vi anländer till Skövde. På Skövdes Konstmuseum får vi en guidad av visning av museets samlingar. Vi kommer också att få se två stora och betydelsefulla verk av Siri Derkert och Vera Nilsson. Det blir även lite tid att på egen hand se utställningen ”Ancestors´tears to the sea, the river will be free” av de samiska konstnärerna Jenni Laiti och Lada Suomenrinne.

Nästa stopp blir för en god lunch och en guidad visning på Skara Konsthotell. Vi får ta del av en unik samling av konstverk av bl a Anders Zorn, Carl Larsson och Bruno Liljefors. Denna konstsamling tillhörde grundaren av Jula AB, Lars-Göran Blank. Hans konstintresse väcktes redan i unga år och han har även gjort en del oljemålningar. Tre av dem finns att se på hotellet.

Därefter åker vi till Lidköpings konsthall för en guidad visning av utställningen ”Eat coconuts while you have teeth” av

Eric Magassa. Utställningens titel utgår från ett senegalesiskt ordspråk och är i likhet med själva utställningen både lekfull och tankeväckande. Eric Magassas multidisciplinära konstnärskap omfattar måleri, collage, fotografi, film, skulptur och textil. Han har utbildat sig i London och New York och är numera baserad i Göteborg. Eric Magassa var även Stenastipendiat 2022.

Efter en kortare busstur till Vara gör vi ett fikastopp på Café Nordpolen innan det bär av hemåt till Götaplatsen. Vi beräknar komma tillbaka till Götaplatsen kl. 19.00.

Biljetter

  • Ny dagsresa 25 apr

    1 450,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page