top of page

tors 07 dec.

|

Molinsgatan 5

Michael Persson Carling/MPC berättar om sitt skapande av smycken och hur smycken påverkar oss

Nu får medlemmarna i Konstmuseets Vänner återigen möjlighet till ett unikt besök hos MPC i Göteborg strax före julen.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Michael Persson Carling/MPC berättar om sitt skapande av smycken och hur smycken påverkar oss
Michael Persson Carling/MPC berättar om sitt skapande av smycken och hur smycken påverkar oss

Tid och plats

07 dec. 2023 18:00 – 19:30

Molinsgatan 5, Molinsgatan 5, 411 33 Göteborg

Gäster

Om aktiviteten

Att skapa smycken är att utöva en uråldrig teknik. Alla smycken ger ett budskap för att beröra både betraktaren och bäraren, inte olikt mode, konsten eller musiken. Smycken ökar också vår kreativitet. Michael Persson Carling visar sina smyckekollektioner för både kvinnor och män. Vi kommer att få möjlighet att besöka verkstaden där allt händer. Det kommer att finnas möjlighet att få prova smycken.

Under kvällen kommer vi också att få möjlighet till att träffa Saba Bereket Persson som är en aktiv designer och konstnär verksam i Göteborg. Saba kom till Sverige från Etiopien som 12-åring på 70-talet. Saba arbetar huvudsakligen med olika textilier. Men ibland leder hennes skapande till andra uttryck: dansföreställningar, ljudverk, bilder och skulpturer. Saba Bereket Persson använder gärna mode för sitt historieberättande. Under kvällen kan vi titta på några av Sabas textilaverk som är utställda och som hon själv kommer att presentera.

Nu inför julen känns det extra inspirerande att vi får denna unika möjlighet att bjuda in er till en kreativ och intressant aktivitet.

Det bjuds på lättare tilltugg och dryck som går i julens tecken.Att skapa smycken är att utöva en uråldrig teknik i komposition i förhållandet mellan proportion och budskap för att beröra betraktaren/bäraren, inte olikt musiken eller konsten. Allt det här måste ha en samklang i nyskapande och finish och mycket kärlek förstås.

Nu inför julhelgen känns det extra inspirerande att få möjlighet att bjuda in er till en kreativ och intressant aktivitet. Vi behöver nu få ljus och glädje och vara tillsammans med goda vänner.

Michael Persson Carling visar sin smyckedesign för både kvinnor och män. Michael kommer att berätta hur det hela startade med MPC och vad han har för några tankar kring sitt skapande. Vi kommer att få se verkstaden där allt händer. Det kommer att finnas möjlighet att prova smycken.

MPC bjuder på vin, mineralvatten och lättare tilltugg som går i julens tecken. Anmälan före den 25 november.

Fotograf Lennart Sjöberg.

Biljetter

  • Smyckedesign MPC

    Biljett inklusive vin, mineralvatten och lättare tilltugg som går i julens tecken.

    150,00 kr
    Slutsåld

Detta evenemang är slutsålt

Dela detta evenemang

bottom of page