top of page

ons 06 dec.

|

Göteborgs konstmuseum

Stafettsamtal: Julia Bondesson, skulptur- och performancekonstnär

Stafettsamtal är en återkommande programpunkt där KMV i samarbete med Göteborgs konstmuseum ger plats för oväntade möten från den lokala konstscenen. Detta genom konstnärspresentationer i en rullande stafett.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Stafettsamtal: Julia Bondesson, skulptur- och  performancekonstnär
Stafettsamtal: Julia Bondesson, skulptur- och  performancekonstnär

Tid och plats

06 dec. 2023 18:00 – 19:00 CET

Göteborgs konstmuseum, Götaplatsen 6, 412 56 Göteborg, Sverige

Gäster

Om aktiviteten

Julia Bondessons föreläsning kommer att handla om vikten av rörelsestudier för hennes arbete med skulptur både som inspiration och utförande. Hennes skulpturer är snidade i trä med traditionella verktyg och tekniker. Bondessons verk föreställer ofta kroppar och kroppsdelar, laddade med både skönhet och vemod. Ibland blir kropparna ledade och figurerar i hennes koreografier som villiga mottagare, som förs i rörelse och har en egen vilja genom konstnärens beröring och uppmärksamhet.

Bondesson (f.1983) utexaminerades från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 2011. Hon har studerat handdocksteater i Taiwan och träsnideri i Japan och Thailand. 2015 tilldelades Julia Bondesson Beckers konstnärsstipendium och i år Paul Hedqvists Belöning från Konstakademien. Stora separatutställningar inkluderar Trelleborg konstmuseum, Eskilstuna konstmuseum, Vandalorum, Krognoshuset, Färgfabriken och Moderna Museet. Hon finns representerad i samlingar bland annat på Hallands konstmuseum, Malmö konstmuseum, Moderna Museet, Region Skåne och Stockholm Konst.

Dela detta evenemang

bottom of page