top of page

tors 31 aug.

|

Götaplatsen

Tidig höstresa- En dagsresa till Bohuslän

Nu är resan fulltecknad men det går bra att maila kmvigbg@gmail.com och ställa sig på väntelista. Vi kommer besöka arkitekturparken Pilane, Nordiska Akvarellmuseet, Fregatten i Stenungsund och Bohusläns museum.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Tidig höstresa- En dagsresa till Bohuslän
Tidig höstresa- En dagsresa till Bohuslän

Tid och plats

31 aug. 2023 08:00 – 18:30

Götaplatsen, Götaplatsen, Göteborg, Sverige

Gäster

Om aktiviteten

Bussen avgår från Götaplatsen kl. 08.00.

Första stoppet blir vid Pilane - www.pilane.org - naturens egen konsthall. I år gästas Pilane av bl a den världskände konstnären Ai Weiwei, Charlotte Gyllenhammar, Tony Cragg samt en av våra KMV-vänner Ingela Palmertz. Och över oss vakar James Plensas fantastiska skulptur ”Anna”. Här får vi också kaffe och smörgås.

Därefter fortsätter vi till Akvarellmuseet- www.akvarellmuseet.org - som visar utställningen ”Animal Kingdom”. Här ser vi verk av 14 konstnärer och konstkollektiv från fem århundraden. Presentationerna inkluderar några av konsthistoriens mest hyllade biologiska illustrationer från 1600-tal till 1900-tal. Akvarell var då den vanligaste metoden eftersom det var lätt för konstnären att ta med sig det material som behövdes för att göra naturstudier. Vi stannar kvar på Akvarellmuseet för en god lunch på restaurang Vatten innan vi fortsätter resan mot Stenungsund.

På Fregatten - www.stenungsund.se - ser vi den då nyöppnade utställningen med

Thomas Ekvall och Ylva Junfelt. Thomas Ekvall målar främst i olja och har som rubrik för sin del av utställningen ”Händelser vid havet”. Ylva Junfelt skulpterar bl a i gips och lera. Hennes figurer inspireras av känslor och förhoppningar om vår tid.

Vi fortsätter till Bohusläns museum - www.bohuslansmuseum.se - som visar utställningen ”Siktlinjer” med konstnärerna Katarina Löfström och Jesper Nyrén. Här har vi en guide som visar oss utställningen. Innan avresa får vi kaffe och bulle.

Tillbaka på Götaplatsen vid 18.30-tiden.

I priset ingår bussresa med resvärd från KMV, entré till utställningarna, guide, förmiddagskaffe och smörgås, lunch samt eftermiddagskaffe och bulle.

Biljetter

  • Dagsresa till

    1 450,00 kr
    Slutsåld

Detta evenemang är slutsålt

Dela detta evenemang

bottom of page