top of page

ons 17 apr.

|

Världskulturmuseet

Vännernas Årsmöte 2024

Även i år äger Årsmötet rum i Världskulturmuseet. Vi börjar kl. 18.00 med föredrag följt av årsmöte kl. 19.00. Vid ca kl. 20.00 serveras supé.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Vännernas Årsmöte 2024
Vännernas Årsmöte 2024

Tid och plats

17 apr. 2024 18:00

Världskulturmuseet, Södra Vägen 54, 412 54 Göteborg, Sverige

Gäster

Om aktiviteten

OBS! Det går bra att anmäla sig till enbart föreläsningen med Anneli Tuveros och Årsmötet. Du kan välja då du anmäler dig.

Vi börjar kvällen med en föreläsning av Annelie Tuveros, ansvarig för utställningar och samlingar på Hallands Konstmuseum, på temat ”De möttes i materialen och det grönskande rummet - Sigfrid Ericson och Ingrid Wallberg”. Stadsplaneraren och företagaren Ingrid Wallberg och arkitekten Sigfrid Ericson kände varandra privat och de samarbetade i ett par prestigefyllda arkitekturprojekt i Göteborg. Deras estetiska uttryck kan tyckas olika, men förenades bland annat i intresset för kvalitativa material, gott hantverk och grönskande rum. Sigfrid Ericson var den ena arkitekten bakom Göteborgs konstmuseum, Arvid Bjerke den andra. Sigfrid Ericson har bland annat ritat Masthuggskyrkan, Johannebergskyrkan och anlade Vargaslätten, som KMV har besökt vid olika tillfällen. Ingrid Wallberg var den första kvinnan som startade eget arkitektkontor och är känd för att ha ritat funkishus i Örgryte.

Efter en kort bensträckare börjar Årsmötet. Dagordning och Årsberättelsen delas ut vid Årsmötet. För den som vill ta del av Årsberättelsen före Årsmötet finns den för avhämtning i receptionen på GKM från och med den 3 april. Efter Årsmötet lottar vi ut dels tre konstverk till de närvarande medlemmarna i Vänföreningen dels ett konstverk bland alla föreningens medlemmar.

Kl. 20.00 intas en supé i Världskulturmuseets restaurang. Menyn består av torskrygg med bladspenat, blåmusslor med havssaltad sås och potatisbakelse. Till detta serveras ett glas vin/öl, chokladbit och kaffe/te. 

Biljetter

  • KMVs Årsmöte inkl. föreläsning

    0,00 kr
    Försäljning avslutad
  • Supé efter KMVs Årsmöte

    545,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page