top of page

mån 25 apr.

|

Världskulturmuseet

Vännernas Årsmöte

KMVs Årsmöte rum i Världskulturmuseet, en fantastisk spännande byggnad såväl exteriört som interiört.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Vännernas Årsmöte
Vännernas Årsmöte

Tid och plats

25 apr. 2022 18:00 – 20:00

Världskulturmuseet, Södra Vägen 54, 412 54 Göteborg, Sverige

Gäster

Om aktiviteten

Museets chef, Karl Magnusson, kommer närmare presentera museet och verksamheten. Vi får bland annat veta mer om byggnaden, varför museet hamnade i Göteborg, verksamheten och utställningarna som den intressanta Kimonoutställningen samt den nu pågående Viva México! Därefter håller professor emeritus i modern svenska

Lars-Gunnar Andersson ett föredrag med titeln ”Göteborgsdialekten – grammatik och ordförråd”.

Lars-Gunnar Andersson kan det mesta om göteborgskan och har givit ut ett antal böcker såsom ”Göteborgs-lexikon” och ”Göteborgs-grammatik”. Vi ser fram mot en mycket inspirerande föreläsning.

Efter en kort bensträckare börjar Årsmötet. Dagordning och Årsberättelsen delas ut vid Årsmötet. För den som vill ta del av Årsberättelsen före Årsmötet finns den föravhämtning i receptionen på GKM från och med måndag den 11 april.

Efter Årsmötet lottar vi ut dels tre konstverk till de närvarande medlemmarna i Vänföreningen dels ett konstverk bland alla föreningens medlemmar. Kl. 20.00 intas en supé i Världskulturmuseets restaurang. Senaste dag för anmälan till Årsmötet och till supén är den 4 april. Är ni intresserade av att deltaga ber vi er skyndsamt att anmäla er till Årsmötet och supén. Obs! Ni måste göra två separata anmälningar om ni vill delta vid både Årsmötet och supén.

Dela detta evenemang

bottom of page