top of page

Våren 2020

Vänföreningens vårprogram skickades ut per epost eller post till medlemmarna i mitten av januari 2020.

I vårprogrammet står det nya lösenordet till medlemssidan. Lösenordet ändras varje år ( senast i januari 2020). Som medlem kan ni även få lösenordet genom att maila här.

Nyhetsbrev mars/april 2020

Detta nyhetsbrev innehåller

ändringar i vårens program

 

 

Till alla medlemmar i Vänföreningen

 

Kära Vänner!

Den pandemi som plågar världen har nu satt sin prägel även på vårt land. Den ena aktiviteten efter den andra avbryts samtidigt som många människor uppmanas att inte utsätta sig för några onödiga risker för att bli virussmittade.

 

Vänföreningens styrelse, som arrangör av resor och andra sammankomster, har naturligtvis ett stort ansvar för att inte medverka till att utsätta våra medlemmar för denna typ av risker.

 

Vi har mot denna bakgrund beslutat att ställa in våra gruppaktiviteter under våren. Detta hindrar naturligtvis inte att man som enskild konstvän besöker vårt fina konstmuseum.

När det gäller Englandsresan avvaktar BK Travel en förlängning av UDs avrådan från att resa utomlands. Vi återkommer med information om detta så snart som möjligt till er alla som har bokat en resa till England.

 

I dessa så utomordentligt dystra tider kan vi dock glädja oss åt att Göteborgs konstmuseum nu har fått en ny chef, Patrik Steorn, nuvarande chef för Thielska Galleriet i Stockholm. Vi har fått många positiva reaktioner till denna utnämning och har hälsat honom hjärtligt välkommen till oss i Göteborg.

Patrik Steorn tillträder tjänsten den 17 september 2020.

 

Bästa hälsningar från,

 

Torbjörn Molander och Anders Vedin

Ordförande och Vice ordförande i Göteborgs konstmuseums Vänners styrelse

 

Förändringar i vårens program 2020

 

Föreläsningar och andra aktiviteter

Konstkursen

De tillfällen vi har kvar av vårens konstkurs Tema: Andakt och folklighet kommer att flyttas till hösten 2020.

 

Visningarna med Christel Copp den 25 mars och Framtida möjligheter och lösningar för ett mer hållbart arbetssätt inom museiverksamhet den 22 april ställs in och flyttas till efter sommaren.

 

Förhandsvisningen av Trine Søndergaards utställning den 17 april ställs in. Information om utställningen kommer att finnas både på vår hemsida www.konstvanner.se och på Göteborgs konstmuseums hemsida.

 

Årsmötet den 20 april är flyttat och planerat till måndag den 14 september på Elite Park Avenue Hotel.

 

Viktig info gällande Årsmötet

För att underlätta för alla som har anmält sig till Årsmötet genom att ni har betalat supén kommer vi kommer kontakta er mail- eller telefonledes. Vi vill då höra om ni önskar få en återbetalning eller kvarstå med betalningen till Årsmötets supé i september.  

 

Resor

Dagsresor

Vi skjuter fram våra inplanerade dagsresor till Malmö och Växjö/Vandalorum till september i år. Resan till Kyrkoklenoder i Falbygden skjuts också fram.

 

Viktig info gällande dagsresorna

För att underlätta för alla som har anmält sig till dagsresorna under våren kommer vi att telefonledes kontakta er för att höra om ni önskar boka om er resa, eller vill ha den återbetald.  

 

Utlandsresa: Konst i Cornwall, konstresa till sydvästra England

När det gäller Englandsresan avvaktar BK Travel en förlängning av UDs avrådan från att resa utomlands. Vi återkommer med information om detta så snart som möjligt till er alla som har bokat resan till England.

 

Ett nytt Nyhetsbrev kommer i början av sommaren.

Vi önskar er alla en trevlig påsk!

Hör gärna av er om ni har några frågor på

epost kmvigbg@gmail.com eller telefon 031 162731.

bottom of page