top of page

Dagsresa nr. 2 till Vargaslätten, Hallands konstmuseum och Kungsbacka konsthall, 20 oktober 2022

Vi, 24 konstvänner, jag (Anna) och vår busschaufför Ola, reste i det vackra höstlandskapet mot dagens första mål som var Vargaslätten. Även denna gång möttes vi på Vargaslätten av dess ägare Göran Johansson. Med frost i gräset och älvor på dammarna bjöds vi på kaffe och fralla. Göran påbörjade sin presentation av Vargaslätten och dess skapare arkitekten Sigfrid Ericson (1879-1958) och hans fru Ruth. Därefter fick vi en guidning i den otroligt vackra parken, med dess arkitektur och dammar, samt ett besök i Sigfrid Ericson Museum. Vargaslätten var om än ännu vackrare denna gången, i höstfärger och fortfarande med löv kvar på träden.


Lite kalla men fulla av allt höstvackert åt vi lunch hos Lotta på Tallhöjdens Värdshus i Simlångsdalen, och därefter fortsatte resan till Hallands Konstmuseum.


På Hallands Konstmuseum fick vi en mycket fin och personlig guidning av Tiffany, som guidade KMV då vi besökte samma museum i våras. Vi såg den fina utställningen ”Konst, kamratskap och doft av hav – Söndrum 1944-1956”. En spännande utställning som visar på Halmstadgruppens inflytande under sin tid och hur influerade de var av landskapet, kulturen och folket. Vi avslutade även denna gången vårt besök på Hallands Konstmuseum med en kopp kaffe och en god morotskaka.


Vårt sista stopp på vår resa var Kungsbacka konsthall, kulturhuset Fyren, där vi fick se en utställning med konstnärerna Joel Danielsson och Aleksandra Kucharska. Vi fick fin en guidning och vi njöt av de finstämda verken.


Därefter styrde vi bussen tillbaka mot Göteborg.


Jag tackar för så härligt resesällskap på denna vackra och inspirerande resa.


Anna Wallin Hallgren - Konstmuseets VännerBild 1-2. Vargaslätten. Bild 3. Karl Axel Pehrson (Hallands Konstmuseum). Bild 4. Erik Olson (Hallands Konstmuseum). Bild 5. Aleksandra Kucharska (Kungsbacka konsthall). Bild 6. Joel Danielsson (Kungsbacka konsthall).

댓글


bottom of page