top of page

Konstresa till Ravinen Kulturhus och Skissernas Museum, 13 mars 2024





Klockan 08:00 startade vi bussresan till Skåne efter 2 timmar var vi framme vid Kulturhuset Ravinen strax utanför Båstad, närmare bestämt Norrvikens trädgårdar. Det bjöds på kaffe och ostfralla och sedan en guidad tur i detta jättefina och vackra kulturhus. TAL R:s utställning "Wheather Report" handlar om upplevelser kring natur o klimat. Spännande och intressant. Även Kulturhuset i sig var var jätte fint och vackert placerat med utsikt mot havet.


Resan gick sedan vidare till Lund och Skissernas museum. Vi var alla imponerade av vad vi fick se även där. Museet har världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst. Vi hade mycket att prata om när vi åt en härlig fiskrätt till lunch i museets restaurang.


Därefter åkte vi vidare norrut till Laxbutiken utanför Falkenberg. Där bjöds det på kaffe och laxbakelse. Mätta och belåtna och med massor av intryck och upplevelser kom vi tillbaka till Götaplatsen på kvällen. Tack för en fantastisk resa. // Barbro Unger


bottom of page