top of page

Mats Malm om “Ivar Arosenius - berättaren” 5 mars kl. 18.00 - 19.00

Mats Malm har de senaste åren forskat och skrivit om Ivar Arosenius. Lyssna till en föreläsning där han presenterar konstnären och berättar om den nya boken, ”Ivar Arosenius – berättaren” (Bokförlaget Langenskiöld).

Ivar Arosenius var bara trettio år gammal när han gick bort i blödarsjuka 1909. Under sin korta bana hade han lyckats provocera omvärlden med sitt förakt för traditionella hierarkier, samhälleliga såväl som estetiska, men han hade också hunnit utveckla sitt målande på ett sätt som skulle göra honom till en ovanligt folkkär konstnär.

En väsentlig del av konstnären Ivar Arosenius särart är hans förmåga att berätta i bilder. Han har kallats ”målarpoet” och hans ”sagor”, bland annat Kattresan, har utgivits i flera upplagor.

I en rikt illustrerad bok som släpps inom kort presenterar Mats Malm berättaren Arosenius genom hans sagoserier, hans litterära försök och hans iscensättande av sig själv i ett antal konstverk. Boken innehåller också texterna från Arosenius manuskriptbok, som aldrig tidigare publicerats. I den här föreläsningen får du tillfälle att höra Mats Malm berätta om Ivar Arosenius, och om den nya boken.

Plats: Auditoriet

Tid: 5 mars 2023 kl. 18.00 - 19.00 Entré: Fri entré för KMVs medlemmar.

Foto: Richard L. Eriksson


Kommentare


bottom of page